Thursday, March 22, 2012

Surviving the hail... but only just

It is really all too windy today for taking any photographs, but I nevertheless had to check what's going on with my star magnolia in the backyard...

Late yesterday evening, a hailstorm  combined with strong cast winds covered the ground with almost two inches of marble-sized ice stones. Of course there are bigger problems in life, but it is still a nuisance (or of course, a disappointment - haven't I learned my lesson yet...), especially when magnolias have just started opening their buds. Last year, a freaky late frost took them; this year, the hail? But as you can see, nothing was really broken and the opening petals had only some brown spots. And what is even better, there is still a chance for many unblemished blooms as many of them still are safely wrapped in their downy covers. This might still develop into a good (or lucky?) magnolia year...

(I just can't enough of these soft, downy buds....)

4 comments:

Unknown said...

Heippa hei
Mangolian nuputhan näyttää ihan pajunkissoilta ennen aukeamistaan, pehmeitä,karvaisia ja suloisia palleroita. En ole ennnen nähnyt kun ei tuota mangoliaa niin kauheesti Suomessa näe. Mangolia on mun mielestä yks kauneimmista kukkasista mitä tiedän, se on niin samettinen ja eteerinen. Toivottavasti saan puutarhamessuilla taas nähdä jonkun kukkivan yksilön. Pidän peukkuja että oma yksilösi kukat säilyvät hengissä kauniina kaikista taivaan uhista huolimatta:)

The Intercontinental Gardener said...

Heippa taas, eikö olekin ihania, näitä ei vain raaski koskaan poimia maljakkoon... Mun vanhemmilla on Turussa samanlainen M. stellata, ovat sitä hoitaneet rakkaudella jo yli 20 vuotta, ja se on vain vähän yli metrin korkuinen. Taitaa olla kylmänkestonsa ylärajoilla.

Unknown said...

"paketoiko" vanhempasi sen talveksi jotenki? Harmi ettei ole tullut isommaksi. Mä asun siis Espoossa ja Espoon Marketan puistossa on mangolia jota kävin ihasteleen viime keväänä. Se on istutettu keinotekoselle harjanteelle ettei ole ihan maan tasossa, en tiedä auttaako se sen talvehtimisessa.
Mä lähen Hollantiin ens kuussa ja toivon että näkisin siellä mangolioita mutta en tiedä onko jo liian myöhäistä siloin mutta toivossa on hyvä elää. Näen ainakin Keukenhoffin ja olen siitä jo onnellinen.
Hyvää tulevaa vikkoa:)

The Intercontinental Gardener said...

Mun isä aina laittaa suojateltan sen Magnolian ympärille, aikamoinen urakka, mutta keväällä kukat sitten maksavat vaivan. Varmaan Hollannissa Magnoliat kukkii ensi kuussa vielä. Täällä oli todella aurinkoinen viikonloppu ja nyt monet niistä avautuivat täysin, en vain ehtinyt valokuvaamaan, täytyy yrittää tänään. Hyvää viikonjatkoa!